Kapcsolat

Elérhetőség:

Telefon:+36 75 510 115

E-mailt küldök

Oktatás

Megtekintett termékek

diagnosztikai-tanfolyamok-2024-GFA


Új

A szakmai fejlődés nem álhat meg 2023-ban sem. Szeretettel várjuk induló műszaki diagnosztikai képzéseinkre. Idén a következő tanfolyamokat fogjuk megrendezni: Rezgésdiagnosztika 1., 2., 3., 4/1. szint, Termográfia 1. szint, Ultrahang emissziós gépállapot vizsgálat 1. szint

Több részlet

A 2024-ban induló tanfolyamok időrendben a következők a következők: 

  • 04.15 – 19. Rezgésdiagnosztika 1. szint
  • 05.06 – 10. Rezgésdiagnosztika 2. szint.
  • 08. 26 – 30. Rezgésdiagnosztika 3. szint.
  • 09. 23 – 27. Rezgésdiagnosztika 4/1. szint
  • 10. 14 – 18. Rezgésdiagnosztika 4/2. szint
  • 11. 11 – 15. Termográfia 1. szint.

 Jelentkezés: drnagyi@delta3n.hu 

További ismertető és tematikák

ÚJ! Oktatási terv letöltése

Gépállapot Felügyeleti Akadémia (GFA) Ismertető

A GFA a Delta-3N Kft. által kidolgozott speciális szakmai képzés, tanfolyamok rendszere. Célja az iparban dolgozó gépész, erősáramú villamos és műszerész szakemberek, technikusok, mérnökök és vezetők szakmai továbbképzése a gépállapot felügyelet területén. A képzés nagy hangsúlyt fektet a forgógépek, technológiai csőrendszerek, gépalapok, erősáramú berendezések és gyengeáramú rendszerek meghibásodásainak vizsgálatára, hibadiagnosztikájára. Az állapotfelügyeleti eljárások a rezgésdiagnosztika, a termokamerás vizsgálatok és az ultrahangos szivárgás- és hibadiagnosztika szakterületeit öleli át, és foglalkozik a forgógépek kiegyensúlyozásával és az egytengelyűség állítással. A képzés során a karbantartási stratégiák eszköztárát megalapozó állapotfelügyeleti, hibadiagnosztikai eljárásokat oktatjuk. Ennek keretében áttekintjük a vizsgálati eljárások elméleti alapjait, méréstechnikáját és ezek gyakorlati alkalmazásait esettanulmányok ismertetésével. A képzés középpontjában az elméleti alapok megértése és a gyakorlati tréning áll, melyet a Diagnosztikai Gyakorló Központban (DGyK) valósítunk meg.

A Gépállapot Felügyeleti Akadémia 2021.-ben önálló cégként kivált a Delta-3N Kft.-ből. A két cég tulajdonosi szerkezete azonos, a kitűzött célok változatlanok, de úgy gondoljuk, hogy önálló szervezetként, a GFA, mint magán oktatási intézmény, a jövőben növelheti sikereit a műszaki diagnosztika oktatása területén, megőrizve a szoros együttműködést anyacégével, a Delta-3N Kft.-vel. Az utóbbi számára ez egy profiltisztítást is jelent, és jobban koncentrál a géphiba diagnosztikai szolgáltatásokra, valamint a gépállapot felügyeleti- és gépvédelmi rendszerek létesítési munkáira.

Tanfolyamaink tematikája, szervezése, vizsgarendje az ISO 18436 szabvány követelményei, előírásai szerint épülnek fel. A képzési rendszer állami minősítését a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 18. §-a szerint anyacégünk akkreditáltatta. A törvény megváltozásával GFA oktatási tevékenysége csupán bejelentéskötelessé vált a felügyelő hatóság felé, de az adminisztrációs és nyilvántartási előírások, valamint az oktatás feltételeinek megfelelő szintű biztosítása változatlan.

Az oktatás egy összetett és rugalmas rendszert alkot, melynek alapját szakmai tanfolyamok alkotják. Ezek ismeretanyagát meg lehet erősíteni workshop-okon való részvétellel. A képzés egyes kurzusai egymásra épülnek, ugyanakkor szakmailag független területek is vannak a továbbképzés rendszerében. Így a rezgésdiagnosztika oktatására az ISO 18436-2 szabvány előírásainak megfelelően négy egymásra épülő tanfolyamot szerveztünk, melyek közül a 4. szintűt két részre osztottuk a tananyag mérete miatt. Ezek tematikái, ismeretanyagai egymásra épülnek, de ezektől a tanfolyamoktól függetlenek a Termográfia és az Ultrahang Emissziós Gépállapot vizsgálat tanfolyamok, melyek ismeretanyagai szintén egymásra épülnek.

A kurzusok előadásainak PowerPoint diáit Pdf formátumban a tanfolyam résztvevőinek átadjuk. Tanfolyamaink résztvevői térítésmentesen megkapják a tananyagokkal kapcsolatban írt szakkönyveinket is, melyeket a tanfolyami részvétel nélkül is meg lehet vásárolni.

Az egyes tanfolyamok témaköreit az 1. sz. melléklet tartalmazza.

A vizsgák érvényességi ideje az ISO 18436 szabvány szerint 5 év. Az újra érvényesítéshez ismeretfrissítő tréningeket, workshopokat szervezünk.

A tanfolyamok mindig konzultációval és vizsgával zárulnak. Sikeres vizsga esetén a résztvevők tanúsítványt kapnak, amit a felügyelő állami hatóság állít ki, megküldi oktatási intézményünknek, és a tanfolyam vezetője aláírásával hitelesít. A vizsgák vizsgabizottság előtt zajlanak. Az elméleti kérdésekre az ISO 18436 szabvány által előírt részarányban kell helyes választ adni, és a gyakorlati mérések, feladatok megoldását is az előírt arányban kell teljesíteni az egyes kurzusok sikeres lezárásához.

A tanfolyamok elméleti előadásokból és gyakorlati tréningekből állnak. Bentlakásos formában szervezzük őket. Az intenzív munkához a koncentráló képesség megőrzése érdekében szabadidős programokat szervezünk.

A tanfolyamokat, az ismeretfrissítő tréningeket és a Workshopokat ősszel és tavasszal szervezzük. Ezek helyszíne Mernyén, cégünk Oktató Központjában, a Mernyei Vadászházban van.

A szakmai képzések elméleti és gyakorlati része egyaránt fontos. A gyakorlati mérések elvégzésére a Diagnosztikai Gyakorló Központban (DGyK) kerül sor, ami egy tanműhely és laboratórium. Itt egyszerűbb rendszerek és kisebb teljesítményű ipari forgógépek kerültek felállításra, a tananyag tematikája szerinti géphibák diagnosztikai módszerekkel történő meghatározása, valamint a műszerek és szoftverek használatának elsajátítása céljából.

A DGyK létrehozása a gyakorlati szakmai ismeretek elsajátítását, rögzítését szolgálja. A kiépített rendszereken, működő gépeken a képzésben résztvevők gyakorolhatják az állapotfelügyeleti szakterületek mérési eljárásait, és ismert, beépített géphibák diagnosztizálását:

  • rezgésmérés működő forgógépeken és hiba-szimulátorokon, gördülőcsapágy hibák, kiegyensúlyozatlanság, lazulások, egytengelyűség hibák, mechanikai- és villamos problémák stb. meghatározása,
  • siklócsapágyas gépek mérése, kritikus sebességen való átmenet vizsgálata, Orbit Analízis,
  • rezonanciák, mozgás-animációs mérések, ODS analízis,
  • hőkamerás mérések működő rendszerek vizsgálatával,
  • akusztikus emissziós hibadiagnosztikai mérések, szivárgás detektálás.

A gyakorlati képzés szerves részét képezik az esettanulmányok, melyek ipari gépek és berendezések összetett géphibáinak diagnózisát ismertetik.