CTRL UL101 a NASA alakalmazásában

A NASA mielőtt kiválasztotta a CTRL Systems UL101 ultrahangos vizsgáló műszerét arra a feladatra, hogy a Nemzetközi Űrállomáson az űrhajósok egy esetlegesen fellépő szivárgást azonosítsanak és meghatározzák annak pontos helyét, megvizsgálta az összes szóba jöhető készüléket.

A NASA szempontja a kiválasztás során a nagy érzékenység, a megbízható működés, valamint a könnyű és egyszerű használhatóság volt.

A NASA szakemberei úgy találták, hogy az UL101 érzékenysége legalább háromszor nagyobb, mint a piacon ezt a műszert követő készüléké. Emellett a többi műszer használata komplikáltabb, nehézkesebb volt, ami nem szerencsés, a hatékonyság és az eredményesség szempontjából.

Ezek a tulajdonságok nem csak a világűrben fontosak! Itt a Földön az ipari gépek hibáinak korai detektálása a nyomástartó és nyomásmentes rendszerek szivárgásainak meghatározása és az inspekciós munka hatékonysága ugyanezektől a tulajdonságoktól függ. Az ipari gépek, szivattyúk, ventillátorok, fúvók, kompresszorok, vagy bármilyen forgógép csapágyhibáinak vizsgálata, villamos rendszerek, nagyfeszültségű vezetékek koronakisüléseinek azonosítása, vagy a gőz- és gázvezetékek szivárgásainak beazonosítása során a nagy érzékenység és a hatékony, gyors mérés, a megbízható eredmény a gazdasági sikert szolgálja.

Kérem, nézzék meg a videót arról, hogy szolgált az UL101 műszer a Nemzetközi Űrállomáson.