Mérnöki szolgáltatásaink ismertetése

Gépállapot felügyeleti mérnöki szolgáltatások

Rugalmas gépállapot felügyeleti szolgáltatásaink biztosítják az ipari cégek forgógépeinek hosszútávú megbízható működését tőkebefektetés nélkül. Delta-3N Kft. gépállapot felügyeleti mérnöki szolgáltatása különféle diagnosztikai eljárásokon alapuló vizsgálatot jelent forgógépek, és mechanikai szerkezetek hibafeltárásához. A mérések analízisét korszerű szoftverekkel végezzük el és tiszta, világos, egyértelmű megállapításokat teszünk ipari gépek és konstrukciók állapotára az esetleges hibák feltárásával és nagyságának azonosításával. Minden megállapított hiba esetén javaslatot teszünk a karbantartási teendőkre és a beavatkozás, a javítás sürgősségére. Igény esetén meghatározzuk a forgógépek kockázati besorolását, és a gép elhelyezkedését a dinamikus kockázati mátrixon. A szolgáltatás eredményeként az azt igénybe vevő cégeknél kialakítható egy egészséges karbantartási stratégia mix az állapotfüggő (PdM) és a kockázat alapú karbantartási stratégiákból (RBM). A forgógépek állapot vizsgálatát a következő technológiákkal végezzük.

 

PdM-RCM Off-line Remote

Off-line rezgésdiagnosztika

A méréseket triaxiális érzékelővel végezzük az Azima DLI négy csatornás analizátorával, a kiértékelést az ExpertALERT szoftver segíti, amely egy szabály bázisú mesterséges intelligencia rendszer.

 
 

PdM-RCM On-line Remote

On-line rezgésdiagnosztika

Ideiglenes On-line rezgésdiagnosztikai rendszert állítunk fel a Megrendelő üzemében a termelésben fontos helyet elfoglaló forgógép(ek) felügyeletére, melyek részletes hibafeltárást igényelnek, időszakosan jelentkező rendellenességet mutat(nak) és kiesésük jelentős veszteséget okozna.

 

Mozgásanimációs vizsgálatok

Üzemi Mozgás Forma (ODS) analízist alkalmazunk szerkezetek és gépek rendellenes mozgásalakjának kiderítése érdekében különböző frekvenciákon.

 
 
 
 

Ultrahangos hibadetektálás

Az ultrahangos vizsgálatok nagyon sokfajta géphiba, villamos rendellenesség, szivárgás, nyomás alatti -, nyomásmentes és vákuum alatti tartály és csővezeték integritás-problémájának azonosítására alkalmas.

 
 

Egyedi gépállapot vizsgálatok

Vannak összetett problémák, hibák, melyek feltárása egyedi vizsgálatokat igényel többféle diagnosztikai eljárás együttes alkalmazásával. Az eltérő diagnosztikai vizsgálatok eredményeinek integrált alkalmazása komplex gépállapot analízist tesz lehetővé.

 
 

Helyszíni kiegyensúlyozás

A kiegyensúlyozatlanság nagyobb energiafelhasználást, a gép hatékonyságának csökkenését, a csapágyak megnövekedett terhelését okozza, ami megbízhatóság és a rendelkezésre állás csökkenését eredményezi. Ennek megszűntetésére cégünk az Azima DLI Multiplane Balance rendszerét használja.

 
 
 
Az állapotfelügyeletet szolgáló mérések eredményeit, az elemzések révén megszülető jelentéseket, a trendeket Megrendelőink nagy megbízhatóságú, magas rendelkezésre állású szerverünkön (a felhőben) megtekinthetik biztonságosan, jelszóval védetten bármikor és akárhonnan, ahol van Internet elérési lehetőség.

Fenti szolgáltatások igénybevételével ipari partnereink megbízható információval rendelkeznek gépeik állapotával kapcsolatban, amely lehetőséget ad az állapotfüggő (PdM) és kockázat alapú (RBM) karbantartási stratégiák bevezetésére, gyakorlására, fejlesztésére.

Professzionális műszereink, szoftvereink, az általunk alkalmazott fejlett technológiák, szakembereink felkészültsége, tapasztalata és a minőség iránti elkötelezettsége Megbízóink érdekeit szolgálja.

Szolgáltatásaink igénybevételével javul Megrendelőink gépeinek megbízhatósága, rendelkezésre állása és hibamentes működése, ezzel javul a termelés biztonsága, minősége és a nyereség.