Standard ALERT™ rezgésdiagnosztikai szoftver

Ez a szoftver az Azima DLI ALERT termékcsaládjának legkisebb tagja. Ez megmutatkozik a tudásában, a hatásosságában, és nem utolsó sorban az árában is. Szolgáltatások tekintetében azonban felveszi a versenyt más, a piacon található rezgésdiagnosztikai kiértékelő szoftverekkel, azokkal nagyjából egy színvonalat képvisel a jelfeldolgozás tekintetében, persze azzal az előnnyel, hohy triaxiális mérések feldolgozására, megjelenítésére is alkalmas.

Az ExpertALERT által támogatott manuális spektrum kiértékelési lehetőségeket ez a szoftver is alkalmazza. Nem használ azonban a két fejlettebb szoftverre jellemző tudásalapú diagnosztikai funkciókat (nem mesterséges intelligencia szoftver, csupán a piacon megtalálható más rezgésdiagnosztikai szoftverekkel egyenértékű szakértői rendszer). 3D-s rezgésmérések kiértékelésére alkalmas. Mérési helyenként 6 riasztást generálhat, és gépenként 99 mérési helyet felügyel. Az alacsony költségvetésű vállalatok, illetve azok számára ajánljuk, akiknek kisebb a gépparkjuk, és a gyors automatikus hiba-meghatározás nem hoz nagy gazdasági előnyt.

A StandardALERT felhasználók bármikor frissíthetik szoftverüket átalakítva azt ExpertALERT-é, aszerint, hogy csupán a csapágyhibákra kívánnak koncentrálni, vagy a csapágyhibákon túl komplex gépállapot diagnosztikával szeretnének foglalkozni, a teljes gépre vonatkozóan szeretnének tudásalapú diagnózist felállítani.

StandardALERT maximum 6 spektrumot képes megjeleníteni (3 irány, 2 frekvenciatartományban), ezen kívül 3 RMS értéket mutat mérőhelyenként. Automatikusan megjeleníti a mérési adatokat, és riaszt a kiugró értékek esetén. Az extrém jelentések tartalmazzák a csúcsok értékeit, a középvonaltól való eltérést, frekvenciákat, az irányokat, valamint a mérési helyet. Ezen információk segítségével a diagnoszta könnyedén beazonosítja a hiba mértékét, és jellegét a grafikonokból.